Pantone a anunțat culoarea anului 2017: GREENERY (verde crud). O culoare care nu știu cât avantajează floriștii, dar care, cu siguranță, ne va solicita creativitatea. Personal, asociez florile cu orice altă culoare, așa că va fi cel puțin interesant să creez aranjamente doar în nuanțe de verde.
Iată așadar o listă de flori verzi din care putem alege pentru a fi în pas cu moda anul acesta:
- Garoafa Green Trick – disponibilă tot timpul anului. Nu pare a fi o garoafă, nu-i așa?
- Anthurium Midori – disponibilă tot timpul anului, este potrivită pentru aranjamente exotice.
- Lisianthus Roseane Green – disponibilă tot timpul anului, o floare delicată pe care o folosesc adesea în aranjamente romantice.
- Calele Green Goddess – disponibile tot timpul anului, însă în cantități limitate. Asemenea unei frunze înfășurate, e potrivită pentru aranjamente exotice, alături de Anthurium.
- Hellebore – disponibil iarna și la începutul primăverii. E o floare sensibilă, foarte frumoasă în buchete rustice, asimetrice, dezordonate.
- Trandafir Wimbledon – disponibil tot timpul anului, dar găsit rareori în florării. Probabil pentru că avem atâtea nuanțe frumoase de trandafiri încât cel verde coboară în clasamentul preferințelor.
- Crizanteme Santini – disponibile tot timpul anului, fără nici un fel de problemă de aprovizionare. Este o floare rezistentă, din categoria florilor ieftine.
- Plantele suculente (Echeveria și nu numai) sunt foarte în vogă în ultima perioadă. După ce restul florilor se ofilesc, ele pot fi puse în ghiveci. E nevoie doar de multă lumină pentru a le crește, iar dacă udatul plantelor nu e prioritatea ta, atunci stai fără grijă, pentru că rezistă săptămâni întregi fără apă.
- Cymbidium verde – disponibilă tot anul, o floare exotică, tine lejer 3 săptămâni în vază.
- Lalelele albe Parrot – disponibile iarna și primăvara, uneori și în afara sezonului. E genul de floare pe care nu o apreciază toată lumea, dar are o frumusețe aparte. O văd în buchete alături de hellebore.
- Hortensia verde – disponibilă în general vara, dar cu ceva noroc și toamna/iarna. E o floare care poate să stea de una singură în vază, fără alte complicații.
- Crizantema Green Fugi – disponibilă tot anul. Nu pot să spun despre crizanteme că ar fi preferatele mele, însă pe aceasta aș aranja-o lângă al te flori exotice.
- Creasta cocosului (celosia) verde- se găsește vara și la începutul toamnei. Are o intensitate aparte, astfel că o văd alături de flori puternice: trandafiri sau flori exotice.
- Gladiola verde – disponibilă în timpul verii. O floare care nu mai e în topul floriștilor, dar are frumusețea ei. O cumpăr adesea de la chioșcuri pentru bucătăria mea: 5-7 fire arată perfect într-o vază ceramică simplă, iar dacă mai pun câteva frunze de anthurium, atunci am un aranjament rafinat.
- Dendrobium verde – disponibil tot timpul anului. Exotică, fresh.
- Călinul, bulgărele de zăpadă (Viburnum Opulus Roseum) – disponibil tot timpul anului, o plantă care îmi place așa de mult încât am plantat-o în fața blocului.
E ciudat să ne imaginăm buchete complet verzi, dar iată câteva modalități în care florile verzi au fost îmbinate cu succes:
Spune-mi drept, te așteptai să fie așa de multe flori verzi? Desigur, lista nu e exhaustivă și nu am pus ”verdeața” (acele elemente florale care sunt adăugate pe lângă florile principale, pentru a le pune în evidență și care, de obicei, nu sunt dăruite separat).
Dacă știi și alte flori care merită să fie în lista de mai sus, hai să o completăm împreună.
Credit foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, B1, B2, B3, B4
1 comentariu
[…] verde […]