Adesea caut varietatea în aranajamentele pe care le fac. Fie că e vorba de design, flori componente, structuri sau chiar tehnică, îmi place să experimentez, să caut noul, să cresc.
Iar reciclarea e ceva ce îmi stă pe creier în ultima perioadă. Cam tot ce folosim e ambalat în plastic, în cutii sau sticlă. La piața legumele sunt puse automat în pungi care ajung inevitabil la gunoi, apa vine și ea în sticle de plastic, hârtia e ambalata în altă hârtie. Pe cât posibil încerc să îmi reduc amprenta de carbon asupra mediului, iar asta se vede și în variantele pe care le caut în designul floral.
Buretele floral nu este cel mai ‘eco-friendly’ produs disponibil pe piață, ba chiar din contră e un făcut din plastic nebiodegradabil. Navigând din blog în blog am găsit o solție cel puțin interesantă: folosirea unei structuri din crengi de salcie ca și suport pentru aranjament. O variantă interesantă, pe care v-o recomand mai ales dacă nu aveți buretele floral la dispoziție. Această tehnică e potrivită doar pentru vasele adânci în care puteți să puneți apă, și să introduceți tulpinile prin structura de salcie. Și în plus, oferă un avantaj de luat în considerare: poți scoate floarea din aranjament să o repoziționezi oriunde altundeva, ceea ce nu este recomandat să facem când folosim buretele floral.
Pentru vasul de mai jos (aprox 20x10x20cm) am folosit 3 crengi lungi de salcie. Le-am rulat ca pe o bilă și le-am înghesuit apoi în vas. E nevoie de puțina tensiune între crenguțe și vas pentru a putea susține tulpinile florilor.
Am adăugat crengi de tei și Viburnum (două elemente pe care le îndrăgesc), dar și Thlaspi pentru a da formă și volum aranjamentului. Fiecare crenguță a fost taiată în avans la un unghi de 45 de grade, preferabil sub apă pentru a nu lăsa bulele de aer să intre în vasele plantelor, oprind astfel circulația sevei prin tulpină.
Au urmat minunatele Ranunculus (un burgundi pe care l-am tot folosit anul acesta), trandafirii Ocean Song și campanulele rozalii. Pe măsură ce am tot adăugat flori, s-a creat o structură complexă în interiorul vasului, iar fiecare floare este foarte bine susținută de cele precedente.
Iar ca ultime detalii, am adăugat boboci de Ranunculus și Asclepsia.
A iețit un aranjament proaspăt, relaxat, deloc complicat de realizat, pe care vă invit să îl încercați și dumneavoastră.