Activitățile de după muncă, de recreere, au luat amploare in ultima vreme, iar lucrul manual și folsirea creativității sunt mult mai apreciate.
Ne dorim să experimentăm, să ne petrecem timpul într-un mod creativ și să ieșim din rutina de zi cu zi: muncă-somn. Fie că vrem să învățăm să desenăm, să încondeiem ouă de Paști sau să dansăm, avem acum opțiuni de a ne ocupa timpul într-un mod special: să învățăm lucruri noi sau să ne folosim mâinile și pentru altceva decat taskurile de zi cu zi. Poate e și gena femeii care făcea cu propriile mâini toate hainele din gospodărie și își împodobea casa singură, folosind doar propria creativitate. Sau poate că vrem să dăm o importanță mai mare obiectelor din jurul nostru, dându-le și valoare sentimentală, pe lângă cea materială. Cert e că dorim să ne explorăm latura artistică în domenii care mai de care mai interesante.
Personal, îmi place să particip la cursuri de formare, fie ea profesională sau doar o joacă. Îmi place să descopăr munca din spatele obiectelor pe care le vedem deja finalizate, să particip activ si să îmi încerc îndemânarea. Să văd bucuria din ochii celui care crează facând ceea ce iubește, să văd altruismul profesorilor și în general oameni buni, frumoși ce dăruiesc din experiența lor.
Dar e și o bucurie să transmit mai departe arta frumosului, să dăruiesc celor din jur din buchetul meu de cunoștințe. Să le arăt ce delicate sunt florile, dar și ce muncă e in spatele oricărui aranjament floral sau buchet. Pentru că ne bucurăm de produsul final, dar nu vedem toți pașii pe care un florist îi parcurge.
În anii precedenți am organizat workshop-uri de aranjamente florale de Crăciun, iar mai nou, am avut bucuria de a coordona un Workshop la sediul unei firmei IT: un team-building pentru fete.
Fetele au făcut un aranjament cap-coada, au tăiat (cu durere în suflet) florile pentru a le așeza în burete, au văzut cum evoluează aranjamentul cu fiecare nou fir așezat, și-au pus propria personalitate in aranjamente (pentru că fiecare are propriul stil de aranjare, în funcție de personalitatea sa). La final, chiar dacă au folosit aceleași flori, fiecare design a fost diferit, dar frumos în felul său.
Mă încarcă incredibil de mult aceste ateliere. A fost un val de voie bună și energie pozitivă, zâmbete circulare și nerăbdare. Iar finalul cu clasica întrebare: ”când facem următorul atelier” este cireașa de pe tort.
Vă las să vă delectați cu câteva poze de la eveniment.